Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Розумні вікна, здатні блокувати тепло і економити електроенергію

29 Декабря 2014

Вікна створені для того, щоб доставляти денне світло в приміщення та будинки. Поряд зі світлом вони в приміщення пропускають сонячне тепло, яке в жарку погоду змушує людей включати енергоємне кондиціювання повітря. В останні роки вчені з різних країн приділяють величезну увагу цій проблемі і намагаються винайти ідеальний варіант розумних вікон, які зможуть блокувати тепло тоді, коли зростає температура зовнішнього повітря.

Нове розумне вікно на основі микрогеля

Останній випуск журналу ACS представив читачам нові розумні вікна, які можуть реагувати на різні сигнали, у тому числі отримані від впливу електроенергії, газу, світла і тепла. Коли вікно намагається стати гарячим від впливу сонця, воно перетворюється в білий непрозорий блокування небажаного тепла, але при цьому відмінно пропускає денне світло. Коли температура проходить в норму, вікно міняє свій колір і знову стає прозорим.

До теперішнього часу способи одержання розумних вікон були засновані на використанні желеподібного матеріалу, званого гідрогелю. Цей матеріал від нагрівання розбухала і намагався автоматично регулювати кількість тепла, що надходить через вікна всередину приміщення. На основі попередніх здобутків, дослідники створили нову версію гідрогелю, представлену у вигляді мікроскопічних м'яких кульок, суспендованих у рідину.

Сучасний микрогель затискається між тонкими склом вікна і утворює єдину поверхня, яка при попаданні сонячного тепла стає непрозорою і блокує зовнішнє тепло.

Головні переваги нових розумних вікон: які вони?

Нові інноваційні розумні вікна, створені вченими, має низку незаперечних переваг, вони в своїй конструкції містять не разбухающий микрогель, блокує сонячну енергію при більш низьких температурах, не пускає тепле повітря в приміщення в спекотні дні, автоматично регулює кількість світла і перехід з прозорого, в забеленное відбиває стан.

Крім перерахованих властивостей вони додатково усувають небажані відблиски, які проходять ззовні у приміщення, не вимагають особливого догляду в процесі експлуатації, можуть встановлюватися в промислові, житлові і комерційні будівлі, використовуватися в спеціалізованих спорудах.

Розумні вікна забезпечують безпрецедентну віддачу від вкладених інвестицій і окупиться протягом перших 4 років. Запатентована технологія дозволяє відображати сонячне тепло зовні і економити до 30 % електроенергії на опалення та охолодження будинків протягом круглого року. Крім зниження витрат на електрику, розумні вікна створюють поліпшені комфортні умови всередині приміщень, так як миттєво реагують на зміни зовнішнього середовища.


Зворотній дзвінок