Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

ТОП-5 порад щодо оптимального використання кондиціонерів

1 Июля 2019
ТОП-5 порад щодо оптимального використання кондиціонерів

З приходом спекотної погоди виникає і необхідність позбутися від спеки і вологості в квартирі або будинку. Звичайно, при включенні кондиціонера в приміщенні температура падає, проте рахунок за електрику, навпаки, починає зростати. Незважаючи на те, що нічого не вдіяти з матір'ю-природою, існує кілька порад для того, щоб зберегти свої гроші і в той же час насолодитися прохолодою, забезпечуваною кондиціонером.

1. Підтримуйте справність обладнання

Незалежно від того, чи використовуєте ви центральну систему кондиціонування повітря або кімнатний кондиціонер, необхідно підтримувати справність всього обладнання, пов'язаного з системою кондиціонування повітря для того, щоб вона працювала з максимальною ефективністю.

Почніть з заміни фільтра, так як заміна брудного забитого фільтра може знизити споживання електроенергії кондиціонером на 5-15 %. Ви можете задатися питанням: як часто необхідно міняти фільтр? Фільтр необхідно перевіряти кожен місяць і змінювати його при необхідності, так як при постійному використанні кондиціонера, особливо в місцях, схильних пилу потрібно більш часта заміна фільтрів.

У будинках з центральною системою кондиціонування повітря не варто забувати про перевірку зовнішніх охолоджуючих змійовиків і його очищення від сміття. Необхідно, щоб листя і сміття знаходилися на деякій відстані від охолоджуючого змійовика. Також необхідно замінювати або виправляти будь-які несправності ізоляції труб на трубопроводі хладагента, який повертає холодильний агент назад в зовнішню установку.

2. Зменшіть проникнення сонячних променів в приміщення

Фіранки, віконні плівки і жалюзі є найбільш відповідними опціями для вікон, які дозволять ізолювати тепло та заощадити гроші на охолодженому обладнанні. Необхідно вибрати ідеальну комбінацію, яка б найкраще підійшла дому, особливо якщо ви живете в регіоні з жарким літом і холодною зимою. Так, наприклад щільно встановлені жалюзі дозволять зменшити потрапляння небажаного сонячного тепла через вікна до 80%.

Наступним кроком є вибір середньофарбованих драпрі з підкладкою з білого пластику. Вони допоможуть знизити приріст тепла приблизно на 33%, якщо закрити їх на вікнах, які пропускають пряме сонячне світло.

Якщо ви живете в місці, де холодний клімат досить тривалий, то можете розглянути віконну плівку, так як вона захищає від сонячного тепла, а також від сліпучого світла і ультрафіолету. Для максимально ефекту використовуйте плівку на вікнах, що виходять на схід і захід, оскільки ймовірність попадання тепла через них більш висока.

3. Переконайтеся у відсутності щілин

Якщо у вас віконний кондиціонер, то необхідно переконатися в тому, що простір між кондиціонером і віконною рамою щільно загерметизировано щоб зберегти холодне повітря всередині приміщення. Неправильно встановлений кімнатний кондиціонер може пропускати стільки повітря, скільки і отвір розміром в 15 сантриметров. При непошкодженому міцному ущільненні переконайтеся, що кондиціонер знаходиться в рівному стані, щоб внутрішня дренажна система і інші механізми працювали найбільш ефективно.

4. Налаштуйте температуру

При відсутності будинку немає необхідності в тому, щоб Кондиціонер працював на ту потужність, на яку ви його зазвичай налаштовуєте. За допомогою термостата з вбудованим Wi-Fi модулем можна підвищити температуру на час відсутності, а також повернути її на необхідний рівень при поверненні додому. Якщо розумний термостат ще не встановлений, то можна вручну налаштувати кондиціонер для підтримки більш високої температури під час відсутності та повернення до бажаної температури при поверненні додому, особливо у разі, якщо ви їдете у відпустку влітку.

5. Розженете повітря

Стельовий вентилятор допоможе більш ефективно використовувати холодне повітря, що виробляється кондиціонером, а також витрачати менше електроенергії і грошей. При використанні вентилятора одночасно з кондиціонером можна підвищити температуру на термостаті на приблизно 2-3 градуси Цельсія, що взагалі не вплине на температуру в кімнаті, так як рух повітря, викликаний вентилятором, створює відчуття холоду. Вентилятор самого кондиціонера при роботі споживає приблизно 3500 ватів електроенергії в той час, як стельового вентилятора для цього потрібно всього лише 60 ват. При відсутності в приміщенні можна вимкнути вентилятор, так як його функція полягає в тому, щоб ви відчули прохолоду, а не в тому, щоб в кімнаті було холодно.

Для максимізації ефективності вентилятора необхідно переконатися в тому, що він направляє повітря вниз: багато вентилятори крутяться проти годинникової стрілки при направленні повітря вниз. Якщо все ще не відчуваєте холодок, то вимкніть вентилятор і знайдіть кнопку, яка контролює напрямок потоку повітря, а потім перевірити його. Не забудьте змінити напрямок, якщо захочете підвищити температуру в приміщенні.

Дані поради не просто забезпечать прохолоду протягом літніх місяців, вони також допоможуть заощадити гроші і знизити вплив на навколишнє середовище.


Зворотній дзвінок