Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Полій на кондиціонері: причини та способи усунення

6 Сентября 2016

Утворення полою на кондиціонері — неприємна, але не рідкісна проблема. Обмерзший кондиціонер не тільки погано охолоджує, але і може бути серйозно пошкоджений, якщо не будуть вчасно вжиті екстрені заходи. Утворення льоду може виникати на вентилях пристрою, мідних трубках, теплообмінниках зовнішнього і внутрішнього блоку.

Які причини, викликають обледеніння?

1. Брудний фільтр: може бути винуватцем?

Так, це найбільш часто зустрічається причина. Якщо повітряний фільтр сильно забруднений, він обмежує проходження повітряного потоку через систему і не видаляє достатня кількість тепла з повітря. Отже, функціональна частина кондиціонера буде надмірно холодити і працювати як морозильна камера.

Щоб уникнути утворення полою на даній першопричину слід чистити фільтр один раз в тиждень, особливо в тих випадках, коли в приміщенні курять або є велике скупчення людей.

замерзший кондиционер

2. Брудний радіатор випарника?

Брудний випарник — часто стає причиною утворення полою. У вузлі відбувається кипіння холодоагенту, внаслідок якого відбувається поглинання тепла. Охолодження змійовика і пластин радіатора дозволяє вступнику повітрю охолоджуватися до необхідної температури.

Для гарного теплообміну пластини радіатора повинні контактувати безпосередньо з повітряним потоком. Однак якщо вони покриті брудом, мікроскопічними частками жиру, липкою смолою, вони перестають пропускати повітря крізь радіатор, і порушують теплообмін. Наслідок — обмерзання кондиціонера.

Регулярна чистка сайту — виступає рішенням неприємної проблеми. Але на відміну від повітряного фільтра, вузол слід очищати — 1 раз в рік. Видалення бруду з пластин радіатора рекомендується проводити за допомогою пароочищувача, пилососа, в рідкісних випадку — мобільних мийних апаратів високого тиску.

3. Недостатня кількість холодоагенту?

Якщо в агрегаті нахапає хладагента — відбудеться нерівномірне обмерзання випарника через зниження тиску всередині системи. Нерівномірне обледеніння знижує холодопродуктивність установки, порушує роботу датчиків температури. Вирішити проблему допомагає дозаправка установки.

4. Витік холодоагенту?

Механічні пошкодження в кондиціонері викликають витік холодоагенту, змінюють тиск в системі і стає причиною виникнення крижаної кірки або інею в недозволених місцях.

Щоб не допустити цього, рекомендується при купівлі віддавати перевагу надійним фірмам виробникам кліматичної техніки, таких як Mitsubishi Heavy, LG, Samsung, Panasonic, дотримуватися умови експлуатації пристрою, вчасно проводити техобслуговування і чищення.


Зворотній дзвінок