Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Як системи кондиціонування завойовують світ

23 Декабря 2017
Як системи кондиціонування завойовують світ

За останні роки системи кондиціонування повітря активно освоюють ринок і впроваджуються в повсякденне життя, попит на них продовжує зростати. Важко уявити ультрасучасний торговий або бізнес-центр без централізованого кондиціонування, яке використовується в місцях масового скупчення людей, на вокзалах і в аеропортах, гіпермаркетах і музеях. Для підвищення комфорту кондиціонери є мало не в кожному автомобілі, люди охоче встановлюють їх у своїх приватних будинках і квартирах. Слідом за США, які на прикладі забудови свого «сонячного поясу» показали вигоду і перспективи використання систем кондиціонування повітря (ВКВ) у багатоквартирних будинках, цей досвід поступово переймається і в нашій країні.

Причини зростаючої популярності

Грамотно спроектована вентиляція, крім відповідності санітарно-епідеміологічним вимогам, відповідає за підтримання мікроклімату, сприятливого для життєдіяльності людини. Як правило, в переважній більшості вже існуючих або тільки будуються, житлових будинків і офісних хмарочосів передбачена тільки система природної вентиляції, яка отримує приплив зовнішнього повітря через нещільності зовнішніх огороджувальних конструкцій (вікон) і видаляє його через общедомовую вентиляцію. З появою склопакетів з підвищеним опором теплопередачі і герметичним притулом, така вентиляція діє тільки при відкритих вікнах, тобто не функціонує більшу частину року. Для надходження свіжого повітря в приміщення і автономного регулювання параметрів мікроклімату і використовується ВКВ. До того ж проектування будинків з централізованою ВКВ передбачає деякі вигідні зміни конструкції: за рахунок контролю над мікрокліматом немає необхідності у використанні дорогих матеріалів з високою теплоізоляцією.

Недоліки і міфи про кондиціонуванні

Перші системи кондиціонування відрізнялися інтенсивним споживанням енергії і використовували небезпечні холодоагенти, з-за чого захисники навколишнього середовища звинувачували ВКВ як причину погіршення клімату, руйнування озонового шару Землі. Однак зараз споживання більш збалансовано, зокрема системи припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією є основним атрибутом в архітектурній концепції так званих «пасивних будинків».

У вже побудованих будинках, де система централізованого кондиціонування не передбачалася в принципі, можлива, тільки установка індивідуальних спліт-систем. Організація централізованого кондиціонування упреться в отримання на це згоди всіх без винятку мешканців під'їзду (а це додаткова оплата за встановлення та щомісячне використання), погодження з керуючою компанією (так як потрібно перебудова деяких систем будівлі) і, як правило, відсутністю кваліфікованих співробітників для такої роботи.

Замість висновку

Система кондиціонування повітря зараз є атрибутом не лише висококласного будівлі, але впроваджується в практику масової забудови і закладається в проекти житлових комплексів та офісів у містах по всій країні. Як при будь-якому нововведенні, потрібно зміна традиційних і усталених поглядів, але це не повинно зупиняти прогрес і функціональний розвиток.


Зворотній дзвінок