Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Заправка кондиціонера фреоном — покрокова інструкція

31 Августа 2016

Якщо ваш кондиціонер перестав охолоджувати як раніше, виною може виступати витік хладагента (фреону) з системи. Фреон — це робочий хімічний склад, який в процесі випаровування відбирає тепло від охолоджуваного об'єкта і сприяє зниженню температури повітря, що викидається.

Розгерметизацію системи краще усувати за допомогою фахівців сервісного центру, шляхом додавання в систему нової, відсутньої порції хладагента з ліквідацією джерела витоку. Процес називають зарядкою кондиціонера.

Зарядку кондиціонера слід завжди виконувати після стандартних обслуговуючих процедур:

  • заміни повітряного фільтра;
  • чищення випарника і конденсаторної котушки (якщо один з вузлів сильно забруднений він може провокувати симптоми нестачі холодоагенту);
  • діагностики роботи вентилятора.

Вакуумирование системы

Покрокова інструкція зарядки кондиціонера

Крок 1. Підготовчі заходи.

Перше, що робить професійний майстер сервісного центру при зарядці кондиціонера, це з'ясовує який тип хладагента необхідний для заміни. Якщо техніка була випущена до 2010 року, цілком імовірно, що для майбутніх робіт потрібно фреон марки R-22 або R410A.

Щоб точно з'ясувати тип хладагента, необхідно перевірити корпус на присутність етикетки, яка вказує, який тип охолоджуючої рідини був доданий в заводських умовах і остаточно присутня в агрегаті. Відомості про марку холодоагенту можна також знайти в керівництві по експлуатації обладнання.

Другим кроком майстер підбирає ремкомплект, який складається з шлангів, ущільнювальних кілець, прокладок, спеціального герметика і докладної інструкції.

Крок 2. Знеструмлення установки.

Далі, для продовження робіт майстер повинен вимкнути кондиціонер від джерела живлення. Виконувати роботи при включеному кондиціонері категорично заборонено.

Крок 3. Заходи по забезпеченню безпеки.

Перед початком робіт, щоб уникнути отримання травм, майстер повинен одягнути захисні окуляри, рукавички і респіратор. Виконувати роботу без захисних засобів — категорично заборонено, так як холодоагент є токсичною речовиною, яка може викликати хімічне отруєння. Крім того, він перебуває під тиском і потрапивши на шкіру може викликати серйозні травми.

При виконанні робіт, пов'язаних з розкриттям холодильної системи, необхідно захищати чистою тканиною фітинги, клапани та з'єднання.

Крок 4. Виявлення витоку.

Витік кондиціонера — не критична проблема. Вона з'ясовується майстром шляхом діагностичного огляду та показників електронного шукача витоків.

На першому етапі майстер ретельно оглядає корпус пристрою, його контури і шви, особливу увагу звертає на наявність олійних утворень.

Якщо видимих пошкоджень і маслянистих плям не виявлено, витік майстер буде шукати шляхом обмыливания критичних вузлів — стиків і згинів. Обмыливание виконується сильним мильним розчином. Місце витоку виявляється по утворюється бульбашок.

Місце розгерметизації системи можна також знайти за допомогою спеціального рідкого концентрату, який вводиться в контур і за допомогою уф ліхтарика або лампи легко виявляється в місці витоку.

Крок 5. Установка ремкомплекту

Після того як виявлено джерело витоку, прийшов час заміни зношених вузлів на нові і введення в контур спеціального герметика.

Герметик буде переміщатися в холодоагенті, самостійно заповнювати отвори і герметизувати пошкоджені місця без участі людини

Крок 6. Підготовка системи для поповнення.

Щоб поповнити кондиціонер холодоагентом майстер повинен підключити необхідні датчики до системи, і під'єднати контейнер з охолоджувальною рідиною за допомогою спеціальних шлангів. Багато майстрів нехтують використовувати датчики в своїй роботі — це неправильний спосіб, так як він не дає можливості контролювати процес дозаправки.

Коли всі аспекти підключені, майстер може повернути клапан на контейнері з холодоагентом і дозволити охолоджуючої рідини вступити в систему. В процесі дозаправки слід додати тільки не хватающее кількість речовини, отримавши чіткі значення на індикаторі контролюючих приладів.

Крок 7. Тестування системи.

Після того, система отримала необхідну кількість холодоагенту, майстер повинен в тестовому режимі перевірити роботу кондиціонера, використовуючи спеціальні прилади. Якщо всі ознаки доводять що кондиціонер працює належним чином, можна від'єднати датчики і шланги, і вважати, що заправка закінчена.


Зворотній дзвінок