Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Розумний стіл — регулює температуру в приміщенні без використання електрики

13 Июля 2015

У Мілані представлена перша розробка проекту Zero Energy Furniture — «Кліматичний стіл» (Climatic Table). Метою проекту є створення меблів, яка допоможе вирішити проблеми енергоефективності при кондиціонуванні повітря.

«Кліматичний стіл», створений інженером Рафаелем Менаром (Raphaël Ménard) і дизайнером Жаном-Себастьяном Лагранжем (Jean-Sébastien Lagrange), здатний поглинати і виділяти теплову енергію в залежності від температури повітря в приміщенні без використання електрики. Створення столу з такими властивостями стало можливо завдяки інноваційному застосування матеріалу із змінним фазовим станом (PCM). Коли матеріал змінює фазу з твердою рідку, тепло поглинається, при зворотному процесі відбувається виділення тепла.

У кліматичному столі матеріал із змінним фазовим станом розташовується між дубової стільницею і складеним листом анодованого алюмінію. Хвилеподібна форма алюмінієвого листа сприяє теплообміну матеріалу PCM з навколишнім середовищем. Крім цього, складений алюмінієвий лист робить конструкцію більш міцною. Коли температура повітря в приміщенні піднімається до 22°С, матеріал усередині столу починає змінювати свою фазу на рідку, завдяки чому надлишкове тепло поглинається. Коли температура, навпаки, падає, матеріал твердне і виділяє тепло в простір.

Умный стол

«Спочатку матеріали PCM були розроблені для використання в галузі будівництва, тому, як архітектор та інженер, Рафаель був в курсі цієї технології, — зазначає Лагранж. — Матеріал із змінним фазовим станом здатний зберігати велику кількість теплової енергії в малому об'ємі». Масив дуба був обраний для створення стільниці одночасно з причин естетичним і термічним. Дуб має хорошими ізоляційними властивостями, тому теплообмін відбувається з боку алюмінієвого листа — це робить перебування за столом більш комфортним.

На думку розробників, використана технологія може бути дуже ефективною:

  • в офісах відкритого типу;
  • конференц-залах;
  • шкільних класах;
  • у ресторанах.

«Ми хочемо зробити декілька варіацій, які будуть підходити для різних умов» — говорить Лагранж. Творці «Кліматичного столу» стверджують, що використання розробленої ними меблів дозволить зменшити витрати електроенергії. Наприклад, для офісного приміщення дизайнери наводять такі цифри: споживання енергії може знизитися до 60% при обігріві і до 30% при охолодженні приміщення.

При цьому варто зазначити, що матеріали PCM працюють (і зберігають енергію) тільки в тому разі, коли існує значна різниця між денною і нічною температурами повітря. Таким чином, використання такого столу буде виправдано не у всіх кліматичних зонах.


Зворотній дзвінок