Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Сонячна енергія як джерело харчування кондиціонера

11 Декабря 2016

Сонячні панелі стають все більш популярними. Сьогодні їх можна побачити не тільки на дахах сучасних висоток, але і на заміських будинках, дачах і сільських будівлях. Більшість людей за допомогою панелей охолоджують своє житло, використовуючи енергію сонячного світла, яка за іронією долі генерує тепло.

солнечные панели на крыше дома

Як домогтися ефективного кондиціонування приміщень використовуючи сонячне світло?

Щоб забезпечити достатнє охолодження приміщень слід зробити кілька кроків.

Крок 1. Придбати фотоелектричні панелі.

Збір відновлюваної енергії відкриває людям можливість привести в дію більшість електричних приладів — холодильник, комп'ютер, дрібну побутову техніку і звичайно, кондиціонер.

Кондиціонер — пристрій, яке споживає велику кількість електроенергії для охолодження приміщень. Тому, щоб запустити його в роботу потрібно мати необхідну кількість сонячних панелей правильно встановлених на даху для ефективного збору променистої енергії. Слід зауважити, що коли справа доходить до сонячної енергії, то чим її більше вдається зібрати, тим краще.

Практика показує, що компактний побутовий кондиціонер вимагає установки 8 штук 225 Ватних панелей на даху будівлі, встановлених по 4 серії паралельно один одному. Кріплення їх на даху слід виконувати за допомогою спеціальних рейок, зроблених з металу або жорсткого армованого ПВХ.

Крок 2. Придбати контролер заряду для фотоелектричних перетворювачів.

Купувати контролер слід на 1 кіловат і вище, з максимальною силовий точкою відстеження контролера заряду серії MPPT. Це дозволить забезпечити високу ефективність, можливість прийняти більш високу напругу, швидко доставити струм в батарею. Пристрій краще вибирати повністю програмований, здатний обробляти до 60 Вольт постійного струму батареї.

Крок 3. Придбати акумуляторні батареї.

Вибирати краще герметичні, повністю нетоксичні, дружні до навколишнього середовища та енергоефективні літій-іонні батареї. Стандартний кондиціонер вимагає 16 штук 25.6 V батарей, з'єднаних паралельно в єдину мережу.

Свинцево-кислотні акумуляторні пристрої — не кращий варіант. За 14 місяців постійної експлуатації вони втрачають до 60% початкової потужності.

Крок 4. Вибір кондиціонера.

Ефективний варіант охолодження за допомогою сонячної енергії — інверторний кондиціонер з 10000 BTU. Якщо ви живете у відносно невеликому просторі, наприклад, крихітному будинку або компактом заміському котеджі, кращим агрегатом для вас може виступати бесканальный настінний варіант.

Мобільні варіанти, в даному випадку — не кращий варіант. Вони менш ефективні, займають багато місця, вимагають спеціального виходу для монтажу повітряного шланга, складні для енергетичної системи з-за високого енергоспоживання.


Зворотній дзвінок