Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Чим краще чистити підлогові, настільні і віконні вентилятори

15 Сентября 2017
Чим краще чистити підлогові, настільні і віконні вентилятори

Будь настінний, настільний, віконний або стельовий вентилятор вимагає регулярного чищення, так як збирає багато бруду з повітря. Прилад притягує пил немов магніт особливо тоді, коли знаходиться поруч з кухнею або приміщеннями, в яких присутні забруднюючі речовини або велике скупчення людей.

Як правильно чистити вентилятор — комерційними очисниками або вологою ганчіркою? Брудні лопаті не ефективно переміщують повітря, при сильному забрудненні — гнуться та вібрують, провокують поломку приладу.

Чищення підлогових, настільних і віконних вентиляторів

Перераховані прилади вимагають очищення два, три рази на місяць. Пил необхідно видаляти з обох сторін решітки і лопат. Очищення решітки краще проводити за допомогою пилососа або ганчірки з овечої вовни. Лопатей — фена або балончика зі стисненим повітрям.

Якщо грати можна видалити очищення краще виконувати теплою водою із застосуванням м'яких миючих засобів. Для видалення стійкого бруду лучшеіспользовать м'яку щітку. Пластикові деталі очищати м'якою тканиною з застосуванням універсальних очисників.

Чистка стельового вентилятора

Стельові прилади повинні очищатися раз в сезон за допомогою спеціального інструменту, обладнаного довгою ручкою та U-подібної щітки. Щітку можна придбати в господарському відділі будь-якого супермаркету або спеціалізованому магазині.

U-подібне тіло щітки здатне очищати частини вентилятора з усіх боків. Після чищення компоненти вентилятора необхідно ретельно просушити, оскільки волога поверхня миттєво притягує пил.

Чим краще чистити — комерційними очисниками або звичайною водою?

Сучасні комерційні очищувачі на відміну від води можуть справлятися з будь-якими побутовими завданнями. Вони включають в свій склад антибактеріальні агенти, тому володіють кращою ефективністю.

Рейтинг доступних очищувачів

Аміак — ідеально підходить для різних видів прибирання. Він відмінно видаляє бруд, жир і кіптява, легко змішується з водою, не вимагає застосування відбілювачів.

Щоб використовувати аміак для чищення, розбавте його 8-ма частинами води і використовуйте для прибирання. Роботу необхідно виконувати у гумових рукавичках, в добре провітрюваному приміщенні, з застосуванням закритих захисних окулярів.

Відбілювач — потужний вбивця бактерій. Він чудово очищає різні забруднення, відмінно змішується з туалетними засобами, добре розчиняється у воді.

При змішуванні з різними складами розчинник може виробляти отруйні пари, тому при роботі вимагає використання рукавичок, хорошого провітрювання приміщення, надійного захисту очей і дихальних органів.

Очищувачі скла і унітазів — ідеально видаляють іржу і плями, а також прекрасно очищає і дезінфікує будь-які поверхні. В процесі прибирання їх краще використовувати розведеними водою і розпорошувати на поверхню за допомогою пульверизатора.

Очисний склад слід нанести рівним шаром на поверхню, потім видалити вологою ганчіркою, висушити і відполірувати чистою тканиною без ворсу.

Очисний склад для домашнього застосування:

  • 1/2 склянки нашатирного спирту;
  • 1/2 чайної ложки рідкого засобу для миття посуду;
  • 1/4 склянки спирту;
  • 1/2 склянки води.

Всі інгредієнти необхідно змішати, налити в бутель-пульверизатор з розпорошується насосом і використовувати для прибирання. В якості додаткових коштів можна застосовувати пральний порошок, засоби для посудомийних машин, загальновідомі універсальні очищувачі.


Зворотній дзвінок