Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Енергоефективний будинок з бамбука з природним охолодженням

10 Июля 2017
Енергоефективний будинок з бамбука з природним охолодженням

У Китаї дизайнерська студія Cardenas керуючись контекстом зеленого будівництва спроектувала і побудувала експериментальний будинок студію з бамбука. При реалізації проекту використовувалася даоська практика феншуй, будівельні матеріали мінімізують викиди вуглецю і легко доступні природні ресурси, такі як сонце, вода і вітер.

Енергозберігаюча обитель розташована в Бамбуковій комуні Лонгкуан в провінції Чжецзян. Вона була побудована з використанням місцевих природних матеріалів і тому може сміливо називатися високо рентабельним будівлею, що дозволяє істотно економити енергію.

Стійке будівля модульної конструкції

алюмінієві з'єднання

В якості основного будівельного матеріалу застосовувався бамбук, має точну геометрію, а також легкі алюмінієві з'єднання, що забезпечують легкий монтаж. Усі матеріали в достатку присутні в даному районі, тому використовувалися і як структурний елемент, і як основний матеріал для обробки.

Принципи Фуншуй у плануванні та облаштуванні будинку

будинок з бамбука

Ґрунтуючись на китайських традиціях при будівництві будівель архітектори застосували стандартну схему квадратної планування на кожному поверсі. Інтер'єр в будинку — відкритий простір з мінімальною кількістю роздільних стін. Це забезпечило сприятливі умови для житла і роботи, а також дозволило організувати високоефективну природну вентиляцію.

Модульна конструкція будівлі з бамбука закріплена на масивному фундаменті, заглибленому в землі. Цоколь облицьований зовні сірої глиняного плиткою. Дах — накрита теракотової керамічною черепицею.

облицювання будинку

Щоб звести до мінімуму споживання електроенергії охолодження в будівлю організоване за допомогою грунтової води — безкоштовного природного ресурсу, доступного в необмеженій кількості.

Використання води є для будинку цікавим і життєздатним рішенням. Для створення ефективної системи архітектори застосували геотермальний насос, який дозволяє організувати охолодження будинку влітку і обігрів взимку.

Так як система використовує природну температуру землі, вона на 25% економічніше, ніж звичайні системи, і за оцінками, споживає на 15% менше енергії, ніж традиційні спліт-системи і спеціальні установки.

Всі будівельні конструкції будівлі — модульні, тому передбачають промислове виробництво.


Зворотній дзвінок