Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Самоохолоджувані стіни можуть замінити кондиціонери

27 Октября 2014

Кондиціонер повітря, насправді, не сама екологічна технологія. Так, кондиціонери охолоджують приміщення, в яких знаходяться люди, але в той же час вони вносять вклад у глобальне потепління. Це відбувається з-за того, що вони споживають багато енергії — тільки в США на охолодження повітря витрачається 200 мільярдів кіловат на рік. І безрадісні перспективи: клімат стає більш теплим, з-за чого люди використовують кондиціонери все активніше, а це веде до збільшення температури на планеті, і так нескінченно.

Щоб розірвати замкнене коло, інженери з Інституту сучасної архітектури Каталонії в Барселоні (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) розробляють стіни, які охолоджують самі себе, не споживаючи при цьому електрика.

Технологія передбачає застосування матеріалу, який називається «гідрогель». Цей полімер вбирає воду і може збільшуватися до 400 разів від початкового розміру.

Самоохлаждающиеся стены

Самоохолоджувані стіни влаштовані таким чином: між двома керамічними шарами вкладені вставки з гідрогелю у формі бульбашок. Гідрогель складається на 98% з води, тому випаровуючись, вона охолоджує навколишнє середовище приблизно на 5 градусів. За таким же принципом охолоджується наше тіло шляхом випаровування вологи з поверхні шкіри у вигляді поту. У випадку зі стінами корисним виявилося властивості гелю випаровувати вологу повільно. По мірі втрати вологи, бульбашки гідрогелю стають менше, повертаючись до початкової твердій формі.

Керамічна складова потрібна для того, щоб вбирати надлишки вологи. Внутрішній шар кераміки має опуклу форму, що збільшує шар охолоджуючої поверхні. Зовнішній шар перфорований, це створює необхідний простір для розширення гелю. Між керамічними шарами прокладена тканину, яка добре розтягується і вбирає рідину. У неї два завдання: розподіляти вологу між бульбашками гідрогелю і не заважати йому розширюватися.

Гидрокерамические стіни можуть або повністю замінити або доповнити звичні системи кондиціонування повітря. За словами розробників, мешканці приміщень, побудованих із стін з гідрогелем, можуть виставляти на своїх кондиціонерах температуру на чотири градуси вище, ніж зазвичай. Це має знизити споживання енергії приблизно на 28%, а шкідливі викиди в атмосферу — на 56,5 кг з одного кондиціонера.

У даний момент технологія знаходиться на стадії дослідного зразка, але скоро вона повинна вийти на ринок. Якщо впровадження пройде успішно, дні, коли люди отримували захмарні рахунки за електрику, будуть полічені.


Зворотній дзвінок