Techhome

Продаж кондиціонерів, кліматичного обладнання, монтаж, обслуговування та ремонт кондиціонерів. Ціни, продаж і підключення обладнання. Кондиціонування приміщень.

Графік роботи: Пн-Пт: з 9-00 до 18-00

Компанія Intel представила новий кондиціонер для зап'ястя руки

2 Декабря 2014

Американська компанія Intel представила новинку — мобільний кондиціонер Wristify, який виконує охолоджуючі та зігріваючі функції. Практичне прикрасу можна носити на зап'ясті руки. Воно є прототипом пристроїв, які в своїй роботі доставляють температурний комфорт, за рахунок активації терморецепторів на поверхні шкіри людини.

мобильный кондиционер Wristify

По своїй суті, браслет Wristify дуже простий. Пристрій використовує технологію, яка створює теплі або холодні імпульси, і за допомогою їх піднімає або ж знижує загальну температуру людського тіла.

Творці Wristify стверджують, що скромні, але досить швидкі зміни температури на зап'ясті — у зоні інтенсивного потоку крові, можуть змусити людину відчувати себе комфортно, як у прохолодне, так і жаркий час року.

В даний час концептуальний прилад здатний охолоджувати або зігрівати тіло людини зі швидкістю приблизно 0,4 градуса за Цельсієм в секунду. Воно не здатне повністю замінити звичні стаціонарні кондиціонери і опалення присутні в приміщенні, але володіє великою екологічною вигодою, так як дозволяє економити на опаленні та охолодженні протягом всього терміну експлуатації пристрою.

Новинка Wristify — це абсолютно новий продукт, а не експериментально зроблена модель, яка була заявлена в 2013 році групою студентів з Массачусетського технологічного інституту.

Протягом року група вчених інституту займалася доопрацюванням досвідченого зразка. Вона створила дійсно унікальний мобільний прилад не має собі аналогів. Браслет можна носити на руці в області зап'ястя. Зовні він виглядає як широке, гладке і досить модне срібне прикраса, має прорізні футуристичні смуги.

Смуги, присутні на тілі пристрої розташовані в центральній частині, при охолодженні вони випускають м'який синій потік світла, при зігріванні — світяться теплим оранжевим світлом. На відміну від звичних спліт систем, пристрій не здатне регулювати рівень вологості і чистоту повітря.

На поточний момент браслет-кондиціонер може повністю замінити вентилятори, використовувані для особистого охолодження, стати незамінною річчю в місцях де відсутня або аварійно відключено електрику, а так само бути помічником для робітників які працюють у гарячих цехах, або ж на виробництвах з гранично низькою температурою.

Лабораторія американської компанії Intel на сьогоднішній день продовжує працювати над удосконаленням пристрою. Вона має намір якомога швидше запустити новинку в масове виробництво. На поточний момент виробник не уточнює час коли пристрій з'явиться на прилавках, він так само не повідомляє ціну пристрою.

Співробітники лабораторії представляючи прилад стверджують, що ними рухає віра у важливість створеної технології. Технологія повинна з'єднати воєдино науковий прогрес, тіло людини і навколишнє середовище. Використання розробниками запатентованої технології дозволяє їм докласти максимум зусиль для того, щоб створити красиве ювелірний виріб, який насправді здатне повністю змінити світ.


Зворотній дзвінок